שומרים על בטיחות ילדים ברכב – גם בארץ וגם בחו"ל

הילדים הם האוצר שלנו, ובכבישים, הם גם הנוסעים הפגיעים ביותר. תאונות דרכים הן סכנה יומיומית, ובישראל, כמו בכל מקום אחר בעולם, הן הגורם המוביל לפגיעה, ואף למוות, של ילדים. איך נוכל להבטיח את שלומם של היקרים לנו בכל נסיעה, בין אם מדובר בנסיעה קצרה לסופר או בחופשה משפחתית בחו"ל? במאמר זה, תוכלו לגלות את כל מה שצריך לדעת על בטיחות הילדים ברכב.

חשיבות הבטיחות של הילדים בזמן הנסיעה

תאונות דרכים הן סכנה ממשית לילדים בכל מקום בעולם. בישראל ובעולם, תאונות דרכים הן בין הגורמים המובילים לפגיעה, ואף למוות, של ילדים. שימוש נכון במושבי בטיחות, מושבי הגבהה וחגורות בטיחות חיוניים להגנה על הילדים, ושימוש נכון באמצעי בטיחות אלה יכול להפחית את הסיכון לפגיעה משמעותית, אפילו עד 80%.

בחירת מושב הבטיחות הנכון

בטיחות ילדיכם ברכב מתחילה בבחירת מושב בטיחות המתאים לגילם, משקלם וגובהם. יש שלושה סוגים עיקריים של מושבי בטיחות, והם:

  • מושבי בטיחות שפונים אחורה: לתינוקות ופעוטות עד גיל שנתיים או עד הגיעם למשקל או גובה מקסימלי שנקבע באמצעות היצרן.
  • מושבי בטיחות שפונים קדימה: לילדים שכבר גדולים מדי למושב האחורי, אבל עדיין לא עומדים במגבלות הגובה והמשקל למושב הגבהה (בוסטר), בדרך כלל עד גיל 7.
  • מושבי הגבהה (בוסטרים): לילדים שגדלו מעבר למושב הפונה קדימה, אבל עדיין אינם גבוהים מספיק לחגורת בטיחות רגילה, בדרך כלל עד גובה של 145 ס"מ או עד גיל 12.

חשוב לזכור:

  • בישראל: החוק מחייב שימוש במושבי בטיחות ובוסטרים לילדים עד גיל 8.
  • בחו"ל: ודאו שאתם עומדים בתקנות הבטיחות המקומיות לגבי מושבי בטיחות ומושבי הגבהה.

התקנה נכונה של מושבי בטיחות לרכב

התקנה נכונה של מושב בטיחות לילד היא קריטית לבטיחותו, לא פחות מבחירת המושב המתאים. ודאו שהמושב מהודק היטב לרכב, בין אם באמצעות חגורת הבטיחות או באמצעות מערכת איזופיקס, אם קיימת. המושב צריך להיות יציב ולא לזוז יותר משני סנטימטרים לכל כיוון. חשוב לעיין בהוראות ההתקנה המפורטות במדריך מושב הבטיחות ובמדריך הרכב כדי לוודא התקנה נכונה ובטוחה. אם למשל אתם מתכננים חופשה בתאילנד, הקפידו לשכור רכב המצויד במערכות מושב בטיחות תואמות וודאו שהמושב מותקן כהלכה. יש לוודא שחברת ההשכרה מספקת מושבי בטיחות העומדים בתקני הבטיחות הנדרשים על מנת להבטיח את בטיחות ילדיכם גם בחופשה.

 

 

שימוש בחגורת בטיחות לילדים גדולים יותר

כשהילדים שלכם גדלים מספיק כדי לעבור לשימוש בחגורת בטיחות רגילה, חשוב לוודא שהיא מותאמת להם בצורה נכונה. החגורה צריכה להתאים בנוחות על הירכיים העליונות של הילד, ולא על הבטן. בנוסף לכך, יש לוודא שהיא מונחת על הכתף והחזה, ולא על הצוואר או הפנים. זכרו, ילדים מתחת לגיל 13 צריכים תמיד לשבת במושב האחורי ברכב כדי להבטיח את בטיחותם המרבית.

שמירה שהילדים עסוקים ורגועים

כדי למנוע הסחות דעת בזמן נהיגה, חשוב להעסיק את הילדים בפעילויות מהנות ומעניינות. ספרים, צעצועים, משחקים, מכשירים אלקטרוניים או הפעלת רדיו יכולים לסייע לילדים להישאר רגועים ומרוצים במהלך הנסיעה, וכך להפחית את הסיכוי שיפריעו לכם לנהוג ויסכנו את הבטיחות של כולכם בדרכים.

שיקולי מזג אוויר

טמפרטורות קיצוניות, בין אם חמות או קרות, עלולות לסכן את בטיחות ילדים ברכב. חשוב לזכור את הדברים הבאים:

  • לעולם אל תשאירו ילד בלי השגחה ברכב! במיוחד במזג אוויר חם. השארת ילד ברכב סגור עלולה לגרום למכת חום, ואף למוות תוך דקות ספורות.
  • במזג אוויר קר: יש להלביש את הילדים בשכבות חמות, אבל להקפיד שהבגדים לא יהיו מגושמים מדי. בגדים עבים עלולים למנוע הידוק נכון של רצועות הבטיחות במושב הבטיחות, ובכך לפגוע בבטיחות הילד.

מודעות לבטיחות בדרכים

למדו את הילדים שלכם את חשיבות הבטיחות בדרכים כבר מגיל צעיר. הסבירו להם את הסיבות לשימוש במושבי בטיחות וחגורות בטיחות והדגישו את החשיבות של הישארות במושב שלהם בכל זמן הנסיעה. עודדו את הילדים הגדולים יותר לשמש דוגמה לאחיהם הקטנים ולהקפיד על כללי הבטיחות.

בדיקות בטיחות קבועות

במסגרת השמירה על בטיחות הילדים ברכב, חשוב לבצע בדיקות תקופתיות למושבי הבטיחות ולמושבי ההגבהה. בדיקות אלה יאפשרו זיהוי מוקדם של סימני בלאי ויבטיחו את תפקודם התקין של המושבים. כמו כן, יש לבדוק את תאריך התפוגה של מושב הבטיחות, כי עם הזמן החומרים עלולים להתפרק ולהפחית את יעילות המושב. דבר חשוב נוסף הוא להקפיד לבדוק את תקינות חגורות הבטיחות וכריות האוויר ברכב כדי להבטיח הגנה מרבית לילדים במקרה של תאונה.

לסיכום

שמירה על בטיחות הילדים בדרכים היא משימה מתמשכת שדורשת תשומת לב והקפדה על כללי בטיחות בסיסיים אבל מצילי חיים. בחירת מושב בטיחות מתאים, התקנתו הנכונה, התאמת חגורת הבטיחות, שמירה על הילדים עסוקים ורגועים, התחשבות במזג האוויר, חינוך לבטיחות בדרכים ובדיקות בטיחות תקופתיות – כל אלה הם חלק בלתי נפרד מהאחריות ההורית לשמירה על היקרים לנו מכל.

השארת תגובה