לא יורדת מהעקבים? המדריך הבא הוא בדיוק בשבילך. בשביל שתוכלי לנהוג בצורה בטוחה אבל גם בסטייל, נדרש לסגל כללי התנהגות ונהיגה קבועים. מהם? להלן הפרטים.
נהגת על עקבים: כך תוכלי לשמור על עצמך בכביש
כפי שכל אישה יודעת, נעל עקב היא זו שיכולה לעשות את ההבדל בין לוק משעמם לבין לוק מוצלח. אם גם את מכורה לעקבים ולא מורידה אותם גם בכביש, חשוב להבין כי נעלי עקב דורשות התייחסות מיוחדת כמו גם כללי התנהגות בכביש שנועדו להוביל אותך להגיע ליעד בצורה בטוחה.
התאמה מדויקת למידה
הדבר החשוב ביותר שעלייך לזכור הוא שנעל עקב צריכה לשבת בצורה צמודה ולא רפויה, וזאת מתוך מטרה להניח את מלוא כף הרגל על הדוושה. אם הנעל מעט גדולה היא עלולה ליפול ובהתאם לכך לחשוף אותך ואת הולכי הרגל לסיכון, בשל בלימת חירום שמתרחשת לא פעם בכבישים בין עירוניים כמו גם מהירים.
מדידה מראש
לא פעם כאשר את מבצעת רכישה של נעל עקב דרך האינטרנט, את לא בודקת מראש את הנוחות אלא מעדיפה לבדוק את הנעל "על רטוב" כלומר בהליכה לעבודה או לאירוע. עדיף תמיד למדוד את הנעל בבית לפחות למשך שבוע, ולבחון את מידת הנוחות. ככל שהנעל נוחה לך ואת מרגישה יציבות כך תוכלי לעלות על ההגה מבלי לחשוש מתנודות של הנעל על העקב שיכולות להוביל להתנהלות לא נכונה ואף מסוכנת מאוד.
התאמה של המושב
לפני שמתחילים בנהיגה חשוב להתאים את המושב לשדה הראייה ולכוון את המראות, באופן שמותאם לגובה אך גם לגובה העקב. לפני שאת מתחילה בנהיגה בדקי כי את מקבלת גישה נוחה ומלאה להגה וכי שדה הראייה נמצא ישירות מולך, כחלק מהתאמת תוואי הנסיעה לנתונים הטבעיים.
ריענון נהיגה
אם את מרגישה חסרת ביטחון על הכביש, זה הזמן לגשת לקורס ריענון נהיגה או לקבוע עם מורה נהיגה לכמה שיעורים של ריענון נהלים. לא משנה אם את נועלת נעל עקב או נעל שטוחה, אם את לא מרגישה בטוחה – הסיכוי לתאונה גדל באופן משמעותי. על כן, העדיפי לסגור מראש כמה שיעורים בכדי לצבור ביטחון אבל גם ניסיון.
נעליים להחלפה
לאחר הרבה שעות עם נעל עקב כף הרגל עשויה להתנפח ולכאוב. אם את מרגישה כאבים, העדיפי להחליף לפני הנסיעה את נעל העקב בנעל שטוחה שתקנה לך תחושה של יציבות אבל גם תרגיע את עוצמת הכאב. מאחר ואת צריכה לשמור על ריכוז גם הכאב ולו הקטן ביותר עשוי להשפיע על איכות הנהיגה שלך ועל כן העדיפי להניח לידך זוג נעליים להחלפה.
חגורת בטיחות
גם תאונה במהירות של 50 קמ"ש עשויה להיות קטלנית, בייחוד אם את לא מקפידה על חגורת בטיחות. בכל כניסה לאוטו בדקי כי את חגורה היטב ואם יש נוסעים איתך – לא מתחילים את הנהיגה לפני שכולם חגורים. לא מדובר רק בסיסמא אלא בהתנהגות שיכולה להציל את חייכם.
להבחין במצבים משתנים
גם אם את מכירה את הדרך כמו את כף ידך, אל תהיי שאננה ותהיי מוכנה לכל תרחיש. שמרי על מרחק, הקפידי לבדוק כי כלל מערכות הבטיחות ברכב עובדות ואל תשכחי לבצע בדיקות אצל המוסך לצורך בדיקת לחץ אוויר וכן בדיקות של מערכת הבלמים, כך שתוכלי להיות בטוחה כי כשאת עולה על ההגה עם עקבים – את ושאר הנוסעים תהיו בטוחים. לסיכום, בכמה צעדים פשוטים ניתן להבטיח כי הנסיעה תעבור בשלום ועם לא מעט סטייל.