נהיגה הוא כישור חיוני וחשוב, במיוחד במדינה שלנו בה התחבורה הציבורית היא לא הדבר הכי יעיל ונוח שיש. בדיוק בשל כך, יותר ויותר צעירים ממהרים להוציא רישיון נהיגה כבר ברגע בו הדבר מתאפשר מבחינת החוק, מה שכמובן מחייב תקופה של נסיעות עם נהג מלווה. יחד עם זאת, רבים לא באמת יודעים מה אומר החוק ולא מבינים את הדברים החשובים בנוגע לתקופת המלווה. על כן, אנו רוצים לעשות סדר בדברים ולתת לכם מידע חשוב עם כל הדברים שצריך לדעת לגבי נהיגה עם מלווה. הנה מדריך קצר ומקיף עם כל מה שאתם צריכים לקחת בחשבון.
מי צריך מלווה?
ראשית כל חשוב לעשות סדר במושגים ולהסביר מה ההבדל בין נהג חדש לבין נהג צעיר. נהג חדש הוא כל מי שהוציא רישיון וטרם צבר וותק של שנתיים של נהיגה. נהג צעיר לעומת זאת הוא כל נהג שגילו מתחת ל-24. האם יש דבר כזה נהג צעיר חדש? כמובן, כל מי שהוציא רישיון לפני גיל 24 ולא צבר וותק נהיגה של שנתיים נחש לנהג צעיר חדש. נהגים חדשים פטורים מנהיגה עם מלווה, אבל עדיין מומלץ לנסוע תקופה אך ורק עם אדם בעל ניסיון ועל כך נרחיב בהמשך. על מי חלה חובת הנהיגה עם מלווה? על כל נהג צעיר שהוא גם נהג חדש. אם אתם מעוניינים ללמוד עוד על הנושא, תוכלו למצוא מידע באתר רלב"ד.
לכמה זמן צריך מלווה?
על פי החוק, יש לנהוג עם מלווה במשך חצי שנה. בשלושת החודשים הראשונים מרגע הוצאת הרישיון חובת המלווה חלה בכל שעות היום והלילה. בחצי השני של התקופה יש לנהוג עם נהג מלווה בשעות הלילה, החל מהשעה תשע בערב ועד שש בבוקר. שימו לב כי תהליך הליווי צריך לעמוד על 50 שעות לפחות שמתוכן 20 שעות נהיגה בדרך עירונית, 15 שעות נהיגה בדרכים שאינן עירוניות ועוד 15 שעות נהיגת לילה בין תשע בערב לשש בבוקר.
מי יכול לשמש כמלווה?
נהג מלווה יכול להיות כל אדם מעל גיל 24 עם ותק נהיגה של חמש שנים ומעלה, אדם מגיל 30 ומעלה עם ותק נהיגה של שלוש שנים ומעלה או בעל רישיון להוראת נהיגה ורישיון נהיגה בר תוקף במשך חמש שנים על הרכב בו מתבצע הליווי. כמו כן חשוב לשים לב כי הנהג המלווה מחויב לשבת במושב שלצד הנהג ולא יכול לשבת במושב האחורי וכן אסור לו להיות שתוי במהלך הנסיעה.
לא רק בשביל לסמן וי
למרבה הצער, רבים מתייחסים לתקופה הזאת כמשהו שצריך לעבור ולא מייחסים לה את המשמעות החשובה והאמיתית שלה. עם כל הכבוד לתקופה של לימודי הנהיגה, אין בכוחה ללמד אדם לנהוג או להתכונן באופן מיטבי לאתגרים האמיתיים של נהג על הכביש או את הכללים של הבטיחות בדרכים. תקופת המלווה מאפשרת בדיוק את הדבר הזה כשהיא בעצם מבטיחה ערנות והכוונה של נהג מנוסה וסיוע לנהג חסר ניסיון וידע עם התמודדות עם מצבי קיצון בכביש. על כן, אנו ממליצים להתייחס לזמן הזה בכובד ראש. אם אתם הנהגים, בקשו לקבל פידבק והכוונה כל הזמן ואל תתביישו לומר כאשר מצבים מסוימים מרתיעים אתכם. אם אתם המלווים, הקפידו לגלות ערנות ודאגו להכווין את הנהגים. אגב, גם אם לא חלה עליכם חובת המלווה, אנו ממליצים לנהוג בחודשים הראשונים רק לצד נהג מנוסה על מנת שתוכלו לצבור ותק וביטחון על הכביש.
זכרו – הקפדה על החוקים והכללים יכולה להציל חיים, סעו בזהירות!