שער חשמלי לחנייה פרטית: כל מה שצריך לדעת לפני ההתקנה

שער חשמלי

שער חשמלי לחניה הפרטית שלכם הוא כבר מזמן סטנדרט. השאלה כיום איננה אם להתקין אותו, אלא איזה סוג וכיצד לבחור נכון. לשער חשמלי יש מספר השלכות קריטיות על החיים שלנו: בטיחות, הגנה מפריצה, אמינות, שמירה על ערך הנכס וגם אסתטיקה. בשביל שנוכל לבחור נכון, ליקטנו לכם את מיטב העצות מפי המומחים בתחום והעלנו בתמצית על הכתב, קריאה נעימה ומועילה:

קריטריונים לבחירת שער חשמלי

לפני שנבחר את השער עצמו, חשוב להבין את ההשלכות השונות שלו על החיים שלנו ולבחון את הקריטריונים לבחירה. כל אחד מאיתנו יציב דרגת חשיבות שונה לכל קריטריון ולפי זה ייגזר סוג השער והמנוע שלו. בעת בחירת מנוע לשער חשמלי או שער חשמלי עצמו, אנחנו נבחן את הביצועים שלהם בקריטריונים שסיווגנו כחשובים לנו.

  • יעוד השער – שערים חשמליים יכולים להיות מוצבים בסוגים שונים של מבנים. זו יכולה להיות חניה פרטית יחידה או חניה של כמה מכוניות. לעיתים מדובר במתחם פרטי עם שביל גישה שמוביל לכמה חניות.
  • תדירות השימוש – יכול להיות הבדל גדול בין שימוש פרטי שמשותף לכמה משתמשים או למשתמש יחיד לדוגמה, שמחנה רכב פנאי בו הוא משתמש פעם בשבוע.
  • מידת ההגנה הדרושה – עלינו להחליט האם השער צריך לספק הגנה טובה מפריצה של כלי רכב או פורץ רגלי, או ששער זרוע רגיל יספיק. לאחר תקופת הקורונה שבה נרשמה עלייה במקרי הפריצות לרכב, זהו פתרון חשוב במיוחד.
  • מהירות – שערים חשמליים שונים הם בעלי מהירות תגובה שונה. זה תלוי במבנה שלהם וגם במנוע ושאר הטכנולוגיות. יכול להיות מקרה שמהירות איטית תכביד מאד על השימוש ותיצור עיכובים מיותרים.
  • נראות והסתרה – לשערים שונים יש מראה שונה ויכולת שונה להסתיר את מה שמאחוריהם. אם הנכס נמצא במקום סואן יחסית, סביר שתרצו גם שיחסום באופן מיטבי את היכולת להציץ פנימה לכיוון הבית

סוגי שערים

לאחר שהבנו את הקריטריונים, ננסה להתאים להם את השער הנכון.

  • שער זרוע – זהו למעשה שער המחסום המוכר לנו. היתרון שלו הוא במחיר הזול – בין 5,000 ל10,000 ש"ח לדגמים מאד יקרים. הוא מהיר תגובה ופשוט להפעלה. הוא יכול להיות מונע על ידי מנוע מכני רגיל ומכאן גם מחירו הנמוך. חסרונותיו: הוא לא מספק הגנה מהולכי רגל ולא הסתרה מהצצות.
  • שער נגלל – זהו שער לחניה מקורה שנגלל מעלה. כאשר הוא סגור, הוא יוצר סגירה מוחלטת של החלל. היתרון בו הוא שניתן לאכסן באותו חלל ציוד נוסף לצד הרכב. מחירו יקר יותר ונע באיזור ה15,000.
  • שער כנף – זהו שער שנפתח כמו דלת או שתי דלתות זו מול זו. הוא מומלץ במקומות בהם לא ניתן להתקין שער נגלל. החיסרון הוא שצריך להשאיר שטח פנוי לפתיחת הדלת שלו. הוא מתאים למקומות עם שביל גישה כלשהו. מחירו משתנה מאד בהתאם למפרט.
  • שער על מסילות – זהו שער הזזה שנע הצידה על מסילה. הוא מספק רמה גבוהה ביותר של ביטחון נגד רכב מתפרץ. בגלל משקלו הרב, מומלץ להשתמש במנוע אלקטרו הידראולי שמייצר כוח רב יותר. מחירו של שער זה הוא כבר בסדר גודל של עשרות אלפי ש"ח.
  • שער הזזה קונזולי – זהו שער הזזה שאיננו נע על מסילה. הוא יכול לספק רמה גבוהה של ביטחון כאשר הוא סגור לחלוטין. הוא מהווה אלטרנטיבה מעט זולה יותר לשער על מסילות.

 

בחירה נכונה של שער צריכה להתחשב בסוג השער, התאמה של המנוע, רכיבי הבקרה והחיישנים ולבסוף גם המיקום בנכס. מכיוון שיש כל כך הרבה משתנים לבחור ביניהם, שער חשמלי צריך לעשות רק אצל מומחים לדבר.

השארת תגובה