הנפיחות בבטן מפריעה לכם לנהוג? כך תבחרו פרוביוטיקה מומלצת

נהגים שסובלים מגזים או נפיחות עלולים להיות לא מרוכזים בעת הנהיגה, ובמקרים מסוימים לא יוכלו לנהוג בשל כאבים עזים. חיידקים פרוביוטיים עשויים לעזור בפתרון בעיה זו. איך בדיוק? ואיך בוחרים תוסף פרוביוטיקה מומלץ? ריכזנו את כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

מה זה פרוביוטיקה?

פרוביוטיקה היא מונח המתאר חיידקים טובים הקיימים בגופנו ועוזרים לתפקוד התקין שלו. הם נצמדים לכל אורך דופן המעי ומונעים מחיידקים "רעים" להיצמד אליה ולפתח זיהום. כמו כן, החיידקים הטובים מייצרים את רוב האנזימים המפרקים את המזון המגיע למעי. בלי פרוביוטיקה תהליך העיכול נפגע, והמזון המגיע למעי עובר תהליך תסיסה במקום פירוק. בנוסף למעי, חיידקים פרוביוטים נמצאים גם בחלל הפה והאף ומונעים מגורמים זרים להיצמד אליהם ולפתח מחלות.

הקשר בין פרוביוטיקה לנפיחות וגזים בבטן

נשים וגם גברים סובלים לעיתים מנפיחות בבטן, גזים הגורמים לאי נוחות וכאבים בבטן. לא תמיד אפשר לדעת מה הסיבה המדויקת לכך, אך אחד הגורמים הנפוצים הוא שיבוש תהליכי העיכול בגוף. מזון שלא עוכל כראוי ומגיע למעי עשוי לעבור תהליך תסיסה במקום פירוק, אשר משחרר גזים של מימן ופחמן דו חמצני. הפרוביוטיקה יכולה לעזור לאנשים הסובלים מגזים בבטן על ידי שיפור תפקוד מערכת העיכול והקלה על תופעות אלה והסימפטומים שלהן. כמו כן, כדאי להקפיד על תפריט מאוזן ובריא המכיל סיבים תזונתיים, אשר מסייעים לקיומם של החיידקים הטובים ולתפקודם התקין ומונעים מגזים להצטבר בחלל המעי.

באילו מצבים נוספים כדאי ליטול פרוביוטיקה?

  • שימוש באנטיביוטיקה –אנטיביוטיקה מסייעת לטיפול בזיהומים חיידקיים, אך אינה מבדילה בין חיידקים "טובים" לחיידקים "רעים". פרוביוטיקה מעלה את כמות החיידקים הפרוביוטים בגוף ומצמצמת את תופעות הלוואי שהאנטיביוטיקה עלולה לגרום.
  • טיפול במחלות מעיים כרוניות – מחלות כמו קיליטיס וקרוהן פוגעות באוכלוסיית החיידקים הפרוביוטיום, וטיפול פרוביוטי מעלה את נוכחות החיידקים הטובים במעי ועשוי ולהפחית את תופעות הלוואי של מחלות אלה.
  • תמיכה במערכת החיסון של הגוף – יש הטוענים כי נטילת פרוביוטיקה יכולה לסייע לתפקוד התקין של הגוף ושל מערכת החיסון ולתמוך בתהליכים המתרחשים בגוף.
  • טיפול במחלות עור – פרוביוטיקה עשויה להיטיב על דלקות מקומיות בעור וכן אלרגיות הקשורות לחיידקים הפרוביוטים בעור.

 

 

דברים שחשוב לשים לב אליהם כשרוכשים תכשיר פרוביוטי

בבתי המרקחת תוכלו למצוא מגוון רחב של תכשירים פרוביוטים, אך כדאי לבדוק מספר היבטים לפני שרוכשים אותם:

  • כמות החיידקים – חשוב לוודא שהפרוביוטיקה מכילה כמות גדולה של תאי חיידקים טובים. שטח המעי יכול להתפרס לכ-200 מ"ר לאדם מבוגר, ולכן כמות של שני מיליארד חיידקים בתכשיר פרוביוטי היא הכמות היעילה לספיגתם במעי.
  • זני החיידקים – כדאי שהתכשיר הפרוביוטי יכיל כמה שיותר זנים של חיידקים טובים. זני חיידקים שונים מתמקמים במקומות שונים במעי, ופרוביוטיקה המכילה רק זן אחד או שניים עשויה להיות לא יעילה ולא תאפשר פיזור של החיידקים במעי.
  • הגנה על חומציות הקיבה – כשנוטלים פרוביוטיקה היא עוברת בקיבה לפני שמגיעה למעי. הקיבה היא סביבה בעלת חומציות גבוהה, העלולה להרוס את החיידקים כך שלא יגיעו למעי. חשוב לשים לב שהפרוביוטיקה מכילה ציפויים מיוחדים המגינים על דופן תאי החיידקים מפני החומציות ומאפשרים לה להגיע למעי.
  • חיידקים יעודיים – חשוב לשים לב האם התכשיר הפרוביוטי ייעודי לבעיה ממנה סובלים. ישנה פרוביוטיקה למערכת העיכול, פרוביוטיקה לבעיות בעור וכו'.

לסיכום

חיידקים פרוביוטים הם חיוניים וחשובים לתהליכים השונים בגוף, ובפרט לתהליך העיכול. נפיחות וגזים בבטן עלולים להעיד על שיבוש במערכת העיכול, ולכן כדאי לשקול שימוש בתכשירים פרוביוטים. לפני שרוכשים פרוביוטיקה חשוב לשים לב לכמות וזני החיידקים שהיא מכילה, ולוודא שהיא ייעודית לבעיה ממנה סובלים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

השארת תגובה